Author Topic: FPS drop in Tarmac 2 + driving in grass  (Read 354 times)

Merhunes Dagon

  • Posts: 107
Hi !  :)
I don't know if it is supposed to be like this but when I start a race on Tarmac 2, my fps drop to 20/30 instead of 45/60fps on all the others track with 24 cars. It is like this on 90% of the track.
When I drove for example on tarmac 1 on the tarmac, i got 60fps, when I drove 1meter next to the road (so in the grass) my fps dropped to 25.

My computer: GTX980, i5 6500, 3.20 GHz, RAM8go, windows 7 64bit

My graphic in Wreckfest: All on high and grass on medium
Fxx & msaa x8, V-sync enabled

I saw no one complaining but I think i'm not the only to have this problem !  :-\

Frisker

  • Posts: 1278
Grass quality is known to cause FPS problems, so you could try lowering it down a notch. The problem on Tarmac 2 is something I don't have, so devs can probably answer that one better.

i5 2310, 2.9Ghz
GeForce GTX 750 ti, 2Gb
8Gb's RAM

sam223

  • *
  • Posts: 3241
Tarmac 2 is the most detailed track i think (most individual objects). My advice would be to install a hardware monitor and watch to see if cpu/gpu or memory bottleneck whilst on tarmac 2. Then adjust graphic settings accordingly whilst on that track for a smoother experience.
Dell U2515H 25",  i5-4690k @4.0ghz, 16gb ram, MSI GTX 1060 6GB, 120/500gb SSD, 1tb HHD, win 7, G25/Logitech pad

Online Bangers:Wreckfest - https://goo.gl/AjDHU2

St. Jimmy

  • *
  • *
  • Posts: 1517
How bad it's without vsync? Disqble vsync in game and enable adaptive vsync from nvidia control panel. That's much better than normal vsync.
Official Wreckfest Discord
Unofficial  WreckFest Discord!

i7 2600K @ 4,6GHz
GTX 1070 8GB
16GB CL9 2133 MHz
750W PSU
Win7 Ultimate 64-bit
Fanatec CSR

Merhunes Dagon

  • Posts: 107
I will try this tonight or tomorrow, thanks  :)