Bugbear Community

FlatOut series => FlatOut => Topic started by: Flatgamer on August 06, 2015, 02:17:43 PM

Title: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: Flatgamer on August 06, 2015, 02:17:43 PM
I install this game with original install CD. Installation went smoothly but game not start. it says on the screen " Please login with administrator privileges and try again". I'm an administrator account and I have tried to compatibility mode and reinstall but the game does not start. :-*

Flat out 1 working well with Windows 8 64-bit.

Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: Finsku on August 06, 2015, 11:13:40 PM
That's sad to hear. My last game's save isn't completed and I already upgraded my Windows to newest one. I'll later try to play FO1 to see does it work.
Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: Flatgamer on August 07, 2015, 09:08:03 AM
Steam version works really well. I tested yesterday and no problems
Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: AltS7 on August 21, 2015, 12:48:00 PM
"Windows 10 Won’t Run Games Using SafeDisc Or Securom DRM (http://www.rockpapershotgun.com/2015/08/17/windows-10-safedisc-securom-drm/)"
Probably that's a reason. For those games you have to use cracked or legal DRM-free exe (can be extracted from russian patch 1.1 installer (ftp://www.buka.ru/FlatOut_Patch_1_1.zip (http://ftp://www.buka.ru/FlatOut_Patch_1_1.zip)) . Sent you PM.
Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: X on August 29, 2015, 11:17:07 PM
"Windows 10 Won’t Run Games Using SafeDisc Or Securom DRM (http://www.rockpapershotgun.com/2015/08/17/windows-10-safedisc-securom-drm/)"
Probably that's a reason. For those games you have to use cracked or legal DRM-free exe (can be extracted from russian patch 1.1 installer (http://ftp://www.buka.ru/FlatOut_Patch_1_1.zip) . Sent you PM.


Tried this solution, a crack didn't work for me.
Guess I'll buy the games on Steam then.
(I don't mind doing that though)
Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: Purple44 on August 30, 2015, 04:47:55 AM
"Windows 10 Won’t Run Games Using SafeDisc Or Securom DRM (http://www.rockpapershotgun.com/2015/08/17/windows-10-safedisc-securom-drm/)"
Probably that's a reason. For those games you have to use cracked or legal DRM-free exe (can be extracted from russian patch 1.1 installer (http://ftp://www.buka.ru/FlatOut_Patch_1_1.zip) . Sent you PM.


Tried this solution, a crack didn't work for me.
Guess I'll buy the games on Steam then.
(I don't mind doing that though)

But Steam Flatout 1 is v1.0, has not been patched. :(
Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: X on August 30, 2015, 07:44:59 AM
"Windows 10 Won’t Run Games Using SafeDisc Or Securom DRM (http://www.rockpapershotgun.com/2015/08/17/windows-10-safedisc-securom-drm/)"
Probably that's a reason. For those games you have to use cracked or legal DRM-free exe (can be extracted from russian patch 1.1 installer (http://ftp://www.buka.ru/FlatOut_Patch_1_1.zip) . Sent you PM.


Tried this solution, a crack didn't work for me.
Guess I'll buy the games on Steam then.
(I don't mind doing that though)

But Steam Flatout 1 is v1.0, has not been patched. :(

I don't see really any other way of getting it working. Trying to put in a cracked exe has no effect. (although I might need to check something out.)

Either way, I don't mind buying through steam even if that means only being patched to 1.0. I like playing it from time to time.
(and I don't mind buying it again, I've gotten more than my money's worth out of it.)
Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: X on August 30, 2015, 07:46:15 AM
double-post. oops
Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: Purple44 on August 30, 2015, 08:40:25 AM
Can pickup Flatout 1 cheap when it goes on sale. I just check and you in luck, FO1 on sale.

-75%   $7.49    $1.87   WEEK LONG DEAL! Offer ends in 35:20:48

http://store.steampowered.com/app/6220/

Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: X on August 30, 2015, 05:39:56 PM
Picked it up and installed it just now.
I feel like playing through the stock game for a few hours right now.

Only thing I'm concerned about is putting in patch 1.1 (I don't know if it'll work, probably)
Title: Re: Flat out 1 does not work on Windows 10
Post by: Bobby Koticks on April 07, 2017, 04:08:09 AM
I'm not sure if I'm allowed to post this here, but you can use this modified FlatOut executable to run the game on Windows 10. It's been stripped of DRM that Windows 10 won't run. Works perfectly well.

FlatOut v1.1 [MULTI5] Fixed Files

 Fixed Files]http://www.gamecopyworld.eu/games/pc_flatout.shtml#FlatOut v1.1 [MULTI5] Fixed Files (http://www.gamecopyworld.eu/games/pc_flatout.shtml#FlatOut v1.1 [MULTI5)


 :-*