Author Topic: FPS drop in Tarmac 2 + driving in grass  (Read 308 times)

Merhunes Dagon

  • Posts: 88
Hi !  :)
I don't know if it is supposed to be like this but when I start a race on Tarmac 2, my fps drop to 20/30 instead of 45/60fps on all the others track with 24 cars. It is like this on 90% of the track.
When I drove for example on tarmac 1 on the tarmac, i got 60fps, when I drove 1meter next to the road (so in the grass) my fps dropped to 25.

My computer: GTX980, i5 6500, 3.20 GHz, RAM8go, windows 7 64bit

My graphic in Wreckfest: All on high and grass on medium
Fxx & msaa x8, V-sync enabled

I saw no one complaining but I think i'm not the only to have this problem !  :-\

Frisker

  • Posts: 1275
Grass quality is known to cause FPS problems, so you could try lowering it down a notch. The problem on Tarmac 2 is something I don't have, so devs can probably answer that one better.

i5 2310, 2.9Ghz
GeForce GTX 750 ti, 2Gb
8Gb's RAM

sam223

  • *
  • Posts: 3191
Tarmac 2 is the most detailed track i think (most individual objects). My advice would be to install a hardware monitor and watch to see if cpu/gpu or memory bottleneck whilst on tarmac 2. Then adjust graphic settings accordingly whilst on that track for a smoother experience.
Dell U2515H 25",  i5-4690k @4.0ghz, 8gb ram, MSI GTX 1060 6GB, 120gb SSD, 1tb HHD, win 7, G25/Ps3 pad
Online Bangers:Wreckfest - https://goo.gl/AjDHU2

St. Jimmy

  • *
  • *
  • Posts: 1475
How bad it's without vsync? Disqble vsync in game and enable adaptive vsync from nvidia control panel. That's much better than normal vsync.
Unofficial  WreckFest Discord!

i7 2600K @ 4,7GHz
GTX 1070 8GB
16GB CL9 2133 MHz
750W PSU
Win7 Ultimate 64-bit
Fanatec CSR

Merhunes Dagon

  • Posts: 88
I will try this tonight or tomorrow, thanks  :)